Wilt u vrijblijvende informatie ontvangen of een afspraak maken?

Aarzel dan niet en contacteer ons vandaag nog!

Vloeibaar ei in bulk West-Vlaanderen

Vloeibaar ei in bulk West-Vlaanderen – Vloeibaar eigeel, eiwit en heel ei van de hoogste kwaliteit

Pond’Or biedt eiproducten aan van de 4 bestaande soorten houderijen: kooi, scharrel, vrije uitloop en bio. Wij verwerken alle eieren zelf in onze eigen eierbrekerij. Dit garandeert dat uw bestelling u zo snel mogelijk bereikt. We bieden de klant dus niet enkel de beste, maar ook de snelste service in de sector.

De vloeibare eiproducten van Pond’Or worden zorgvuldig geproduceerd. Dankzij ons geautomatiseerde productieproces kunnen we producten leveren met een scherpe prijs/kwaliteitverhouding.

Eieren van pluimveehouders worden persoonlijk door ons opgehaald en na een interne kwaliteitscontrole door geautomatiseerde machines gebroken. Deze machines scheiden automatisch het eigeel van het eiwit. Een scansysteem controleert of er al dan niet vermenging optreedt.

Na het breken van de eieren pasteuriseren we het vloeibare product om bacteriologische veiligheid te kunnen verzekeren. Dit proces garandeert naast voedselveiligheid ook een betere en langere houdbaarheid. Vóór of na het pasteuriseren is het mogelijk om ingrediënten aan het vloeibare eiproduct toe te voegen. In overeenstemming met de klant is het dus mogelijk om bestellingen op maat te laten maken. We brengen bovendien het vloeibare product over in de verpakkingssoort die de klant zelf kiest.

Vloeibaar ei in bulk West-Vlaanderen – Van schaal tot vloeibaar eiproduct

Pond’Or haalt de schaaleieren op bij verschillende legbedrijven. Ze worden in optimale hygiënische omstandigheden getransporteerd, opgeslagen, gebroken, gepasteuriseerd en verpakt. Het eindproduct wordt gekoeld bewaard (tussen 0 en 4°C). Vloeibare eierproducten van Pond’Or zijn het ideale ingdrediënt in bereidingen waarvoor natuurlijk, vers eiwit of eigeel nodig is.

Onze afzetmarkt is heel divers. We bedienen grote industriële klanten zoals fabrikanten van pasta of bereide maaltijden, maar ook restauranthouders, warme bakkers, patissiers, en verschillende andere detailhandelaars die enkel met verse producten van de hoogste kwaliteit willen werken.

scharrel-heelei-verpakking
Eiproducten met BRC certificaat

Pond’Or is BRC-gecertificeerd, heeft een kosher-certificaat en is bio-gecertificeerd

De BRC Global Standard for Food Safety, veelal kortweg BRC Food genoemd, is een standaard op het gebied van voedselveiligheid die in 1998 werd ontwikkeld door het British Retail Consortium (BRC), de Britse brancheorganisatie van detailhandelaren.

In zijn huidige vorm stelt de standaard eisen aan het voedselveiligheidssysteem van een leverancier: aan het HACCP-systeem, het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het basisvoorwaardenprogramma van producenten van levensmiddelen worden hoge eisen gesteld. Daarnaast zijn ook directieverantwoordelijkheid, omgevingsomstandigheden (productie- of procesfaciliteiten), product- en procescontrole, opleiding en persoonlijke hygiëne van werknemers belangrijk. De verschillende elementen van de standaard worden getoetst aan de hand van een gedetailleerde checklist die meer dan 300 controlepunten bevat.